Tip van de week 5

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:april 25, 2020
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Hierbij een uitwerking van de tip van de week voor deze week.

Beweging:

Beweeg 30-60 minuten per dag (10000 stappen): Het is belangrijk om voldoende te blijven bewegen, niet alleen voor de conditie maar ook voor de pezen en gewrichten is dit belangrijk. pezen en spieren moeten ook bepaalde belastingen krijgen om ‘fit’ te blijven.

Sport twee keer per week: Sporten is goed voor het lichaam, dit weten we allemaal. Probeer daarom een vast moment te plannen om deze activiteiten gestructureerd aan jezelf aan te bieden. Houdt er wel rekening mee dat door het intensief sporten de weerstand tijdelijk verminderd kan zijn. Ga daarom niet volledig tot het spreekwoordelijke gaatje, maar daag jezelf zeker uit.

Gebruik een stappenteller of fit-app: Dit kan je helpen om inzichtelijk te maken hoeveel je beweegt en of dit dus voldoende is.

Maak een wandeling voor je werk of tijdens je lunchpauze: Dit kan helpen om productiever de (mid)dag te starten. Door de wandeling zal de bloedsomloop gestimuleerd worden en krijgt het brein daardoor ook meer voedingstoffen om weer complexe taken uit te voeren.

Thuisworkout: Er schieten momenteel een hoop workouts het internet op om thuis uit te voeren. Deze workouts kun je vaak gemakkelijk thuis uitvoeren waardoor je toch je trainingsprikkel kan ervaren. Ook wij als GezondPlus zijn hier actief mee bezig. Op ons Youtube-kanaal vind je elke week een nieuwe workout die thuis uit te voeren is. Deze worden elke maandag geupload, ook tijdens de feestdagen. Dus doe gezellig mee!

Volgende week zal de tip van de week bestaan uit tips die betrekking hebben over het sociale leven.

Blijf gezond, sterk en in balans!