Nieuws

GezondPlus TIP VAN DE WEEK

Gezondheid is prioriteit nummer 1!

Daar hoort onderhoud en het versterken van uw immuunsysteem bij. Van onze collega Marc, hieronder een aantal leuke en handige tips om in beweging te blijven:

  • Wandelen in en rond het huis: houdt hierbij wel rekening met het beleid om zo veel mogelijk (sociale) contacten te vermijden.
  • Traplopen: door een aantal keren de trap op en af te lopen gaat de hartslag al flink omhoog, mocht je echter geen trap in huis hebben, kan je mogelijk een opstapje op- en afstappen, denk hierbij aan een krukje om iets uit het bovenste kastje te pakken.
  • Gewichtheffen: hier zijn verschillende mogelijkheden voor, denk hierbij aan een fles met drinken op te tillen of een blik bonen.. (bicep curls, schoulder press, side raise). Dus voor je de boodschappen in de kast legt, maak gebruik van de materialen die je hebt.
  • Gebruik je eigen lichaam: denk hierbij aan bijvoorbeeld een burpee, dit is een oefening waar heel het lichaam gebruikt wordt en de hartslag flink van kan gaan stijgen. Jumping jacks zijn hier ook een mooi voorbeeld van.
  • Dans in de woonkamer: Zet een gezellig muziekje op en dans weer eens lekker om de muziek van de jeugdige jaren, altijd lekker om even een dansje te wagen! 😉
  • Schoonmaken in en rond het huis: Tijdens het schoonmaken verbranden we meer calorieën dan dat we op de bank zitten te Netflixen. In deze tijden is hygiëne een belangrijk onderwerp, maak daarom regelmatig het huis schoon en wordt hier nog fit mee ook!
  • Zet je elektronische apparaat eens uit: probeer eens een aantal uur je elektronische apparaten uit te zetten. Ga een spelletje doen, vul een kruiswoordpuzzel in, maak een sudoku, lees een boek, maak gebruik van de tijd die je hebt.

Heel veel succes en sterkte in deze onzekere, en onwerkelijke tijden.

Sportieve groet,

Marc

UPDATE corona virus sportpsychologie

Het Coronavirus heeft een grote impact op iedereen.

Met de richtlijnen van het RIVM hopen we samen de verspreiding van het virus te beperken.

Dagelijkse activiteiten vinden thuis plaats, er is weinig tot geen sociaal contact en hygiëne zijn belangrijker dan ooit. D

e verscherpte maatregelen zijn noodzakelijk en zorgen voor ingrijpende veranderingen in je werk, je school, je sportactiviteiten, je contact met anderen en ook je gezondheid.

Het veranderen of wegvallen van je dagelijkse routine kan een grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Het vergt veel aanpassingsvermogen om in je ritme te blijven en de balans te vinden.

Weet je even niet meer hoe je dit kunt aanpakken?

Neem dan contact met mij op (info@broerscoaching.nl) en dan plannen we een online consult in.

UPDATE Corona virus GezondPlus Fysiotherapie

Met de nieuwe maatregelen tegen het Coronavirus zijn wij genoodzaakt om de behandelingen online of telefonisch voort te zetten.

Uw therapeut neemt zo snel mogelijk contact met u op om een online consult in te plannen.

Om u zo goed mogelijk te behandelen gaan we alle online behandelingen voortzetten in een beveiligde omgeving. In deze omgeving kunnen wij beeldbellen, oefenschema’s opstellen en de behandeling evalueren en bijsturen.

Wanneer fysieke behandeling toch wenselijk is kunnen wij u door de opgelegde maatregelen vanuit het RIVM enkel in overleg met uw huisarts of specialist onder de juiste voorzorgsmaatregelen een fysieke behandeling bieden.

Als u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via 075-6572149 of info@gezondplus.nl

Voor iedereen geldt: volg de adviezen van het RIVM, beweeg waar mogelijk, help elkaar en blijf gezond.

Samen komen we hier door heen!

GezondPlus
“Gezond, Sterk en in Balans”

Onze zorgverleners digitaal te bereiken!

Zoals door de overheid, RIVM en onze beroepsverenigingen aanbevolen, leveren wij een bijdrage aan het verlichten van de druk op andere de huisartsen en de 2e lijn (ziekenhuis).

U kunt ten alle tijden contact opnemen met al onze disciplines via ons Gezondheidscentrum! Te bereiken via:

info@gezondplus.nl / 075-6572149 of via ons contactformulier of social media.

Samen komen wij hier door heen!

“Gezond, Sterk en in Balans”

#logopedie #sportdietiek #personaltraining #ergotherapie #handtherapie #haptotherapie #sportmassage #podologie #centrumorthopedie #hulpmiddelen #braces #verloskunde #sportpsychologie #arboarts #coach #rouwenverlies #hellohealthy #fysiotherapie #manueletherapie #medischfitness

Zorg dichtbij en op afstand!

Naast reguliere afspraken bieden we vanaf nu de mogelijkheid voor een videoconsult 🎥

Vragen over een beweeg- en/of houdingsgerelateerde klacht?

Op deze manier ontlasten wij onze collega’s, huisartsen, ziekenhuis. Samen komen wij hier door heen.

Bestaand revalidatietraject? We bespreken je voortgang en nemen je oefeningen door 💚

Heb je interesse in een videoconsult, neem dan contact op!

Laten we samen gezond en fit blijven!

“Gezond, Sterk en in Balans”

#samensterk #gezondheid