PIJNCOACH Haarlem

Als je pijn langer dan drie maanden aanhoudt spreken we van chronische pijn. Deze diagnose staat los van de oorzaak en geeft alleen aan dat er sprake is van langdurige pijn. Uit onderzoek weten we dat pijn veranderingen in het centrale zenuwstelsel veroorzaakt. Deze veranderingen leiden ertoe dat het zenuwstelsel gevoeliger wordt voor signalen die pijn veroorzaken. We noemen dit sensitisatie. 

Wat te doen bij langdurige pijn

Bij kortdurende pijn werkt sensitisatie als een beschermingssysteem maar wanneer pijn langer aanhoudt werkt sensitisatie contraproductief. Je kunt het vergelijken met een alarmsysteem waarbij het alarm steeds sneller of soms zelfs continu afgaat. Als pijnklachten aan blijven houden is het belangrijk sensitisatie serieus te nemen om erger te voorkomen. Sensitisatie is een proces wat met gerichte behandeling omkeerbaar is waardoor je pijn vermindert.

Wie ben ik?

Ik ben gediplomeerd coach en heb zelf twintig jaar gekampt met chronische pijn. Ik werk in mijn praktijk met mensen die last hebben van chronische pijn en hanteer hierbij de kennis die ik opgedaan heb bij een gerenommeerd revalidatiecentrum. Ik heb ervaren welke ingrijpende gevolgen het hebben van chronische pijn kan hebben op je leven. Alle persoonlijke verhalen die patiënten mij toevertrouwen zijn voor mij heel herkenbaar. 

Wat kun je verwachten van een behandelingstraject?

In een aantal één op één sessies werkt Eugenie gericht aan het omgaan met en het verminderen van uw pijnklachten. Behandeling bestaat allereerst uit pijneducatie. Uit onderzoek is gebleken dat het snappen van de werking van je pijn al een positieve bijdrage levert aan de pijnbeleving. We gaan hier dus intensief mee aan de slag. Daarna gaan we in kaart brengen wanneer jouw alarmsysteem afgaat. Daarna werken we doelgericht aan deze punten, wat pijnvermindering tot gevolg heeft.
Deze zoektocht is intensief en maken we samen. Zie het als een puzzel die stukje voor stukje opgelost moet worden. We gaan niet met je medische historie aan de slag maar met het reconditioneren van het brein, waardoor je pijnsysteem minder snel aanslaat en je op termijn minder pijn ervaart.   

 

Interesse?

Denk je dat dit behandelingstraject iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. 

 

  Duidelijke haalbare doelen

  Geeft inzicht in je pijnsysteem

  Werkt aan zelfmanagement

  Helpt bij het toepassen van opgedane kennis

  Vergroot zelfinzicht

  Coacht in dezelfde taal als een behandelaar binnen GezondPlus

 

 

Eugenie de Ruiter                                                   

m: 06 120 32 123 

www.pijncoachhaarlem.nl

Volg ons ook op onze socials

Weten wat er bij GezondPlus speelt? Volg ons dan op onze socials, zodat u altijd op de hoogte blijft!