De juiste voeding voor iedereen!

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding. Zij heeft specifieke kennis over de samenstelling van voeding, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in een gezond en/of ziek lichaam.Bij veel ziekten is een aangepaste voeding onderdeel van de medische behandeling of soms zelfs de enige behandeling.

Wat doet een diëtist?

De diëtist begeleidt u bij het samenstellen van een goede voeding rekening houdend met uw voedingsgewoontes en hulpvraag. Zij bepaalt/berekent hierbij uw individuele behoefte en geeft gerichte adviezen afgestemd op uw situatie. De diëtist stelt samen met u een behandelplan op en (onder)steunt u bij het uitvoeren hiervan.

Wie zijn wij?
Sanne de Wit & Nel v/d Hoeven

Als diëtistes van Alimentum helpen wij mensen om inzicht te krijgen en balans aan te brengen in hun voedings- en leefgewoontes. In ons vakgebied gaat het er om dat wij onze ervaring en kennis van voeding en gezondheid gebruiken bij uw medische aandoening, maar ook ter voorkoming van (andere) gezondheidsproblemen. Er is ontzettend veel informatie te vinden over voeding, bijvoorbeeld op internet. Maar wat is nu waar? En wat zijn fabels? Wij kunnen het u allemaal vertellen. U kunt bij ons terecht met en zonder een verwijsbrief van uw arts.

 

Heb ik een verwijzing nodig?
Over het algemeen kunt u zowel met als zonder verwijzing terecht bij onze diëtist, met uitzondering van een paar verzekeraars. Indien u niet in staat bent om naar een locatie te komen, is ook mogelijk dat een diëtist u thuis bezoekt. Wanneer een huisbezoek nodig is, heeft u een verwijsbrief met een indicatie huisbezoek nodig van uw behandelend specialist of huisarts.

Wordt dieetbegeleiding vergoed door de zorgverzekeraar?
Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 behandeluren per jaar. Bij Alimentum komt dit neer op 3-4 consulten per jaar wat uit de basisverzekering vergoed wordt. Deze kosten tellen mee met het eigen risico. Kinderen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van het eigen risico. Sommige aanvullende polissen vergoeden nog wat extra uren diëtetiek. Alimentum heeft met alle zorgverzekeraars een contract behalve met Caresq/Eucare Aevitae.

In geval van diabetes type 2, COPD of hart- en vaatziekten kan dieetbegeleiding vergoed worden zonder verbruik van het eigen risico. Uw huisarts dient dan aangesloten te zijn bij een ketenzorggroep en u aan te melden voor dieetbegeleiding door middel van een verwijzing. Alimentum is ook aangesloten bij ketenzorg.

Meer weten?
Neem contact op, ons afsprakenbureau is elke werkdag tussen 09:00 – 12:00 uur te bereiken: 075 – 641 16 72

Diëtistenpraktijk Alimentum
Snuiverstraat 25 (hoofdkantoor)
1561 HA Krommenie
T: 075 – 641 16 72
E: info@alimentum.nl
www.alimentum.nl

Volg ons ook op onze socials

Weten wat er bij GezondPlus speelt? Volg ons dan op onze socials, zodat u altijd op de hoogte blijft!