3 X per week

13 minuten trainen en sterker worden!

Uit recent onderzoek blijkt dat 13 minuten trainen, in een frequentie van 3x per week een significante toename geeft van kracht en uithoudingsvermogen!

Onderzoeker Schoenfeld vergeleek de effecten van laag volume (1 set), gemiddeld volume (3 sets) en hoog volume training (5 sets)in relatie tot kracht, uithoudingsvermogen en hypertrofie* bij 34 mannen die weerstand training uitvoerden.

* Hypertrofie is een term die veelal wordt gebruikt in de trainingswereld en houdt in dat weefsel en organen in grootte toenemen. Door hypertrofie worden de afzonderlijke cellen van (spier)weefsel groter, waardoor het totale weefsel in grootte toeneemt.

De sporters trainden 3x per week, 7 oefeningen per keer, die alle grote spiergroepen activeerden! 8 tot 12 herhalingen, tot het punt van concentrisch falen (oefening niet meer uitvoerbaar vanwege spiervermoeidheid).  De resultaten waren bijzonder gelijkmatig in alle 3 de groepen, maar wel een grotere verbetering bij de hoog volume trainingen.

Wil jij weten welke oefeningen jij kunt doen, om sterker, stabieler en fitter te worden? Of zoek jij een maatje om mee te knallen? Wij helpen je graag!

Gezond, Sterk en in Balans”