Sportmassage is het toepassen van verschillende handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van diens sportbeoefening weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

 

Wanneer naar de Sportmasseur?

Bij topsport:

Als je (bijna) dagelijks traint dan hebben je spieren het behoorlijk zwaar te verduren. Een goede trainingsopbouw, waarin voldoende rust is ingebouwd is het belangrijkste om overbelasting te voorkomen. Extra aandacht voor ontspanning en herstel is natuurlijk ook belangrijk. Toch blijft de kans groot dat er overbelasting optreedt en de afvalstoffen zich in je spieren ophopen. Er ontstaan dan “knopen” in je spieren. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Massage zorgt voor de nodige ontspanning en zorgt ervoor dat deze knopen verdwijnen. Topsporters laten zich dan ook regelmatig masseren.

Bij recreatiesport:

Ben je geen topsporter maar sport je één of meerdere keer per week dan kan massage ter ondersteuning van je sport er toe bijdragen dat je langer fit blijft. Massage zorgt dan voor de nodige ontspanning en verbetert de conditie van je spieren. Zeker als je wat ouder bent. Heb je een intensieve sportprestatie geleverd dan is het zeker aan te raden je te laten masseren. Massage bevordert het herstel en verkleint de kans op spierpijn. Massage bevordert de bloedsomloop, waardoor de stofwisseling versnelt. Dit verkleint de kans dat de afvalstoffen zich ophopen.

Bij weinig sport:

Beweeg je wat minder en heb je een zittend beroep ook dan is sportmassage zeker aan te raden. Zit je vaak achter je pc dan is de kans groot dat je last krijgt van je arm. Doordat je voortdurende dezelfde beweging maakt raakt je onderarmspier overbelast. Het is daarom belangrijk op tijd de armspieren te laten masseren. Dit geldt vaak ook voor je nek en schouderspieren. Sportmassage is hiervoor een uitstekende massagevorm.

 

Welk effect heeft een sportmassage?

De haarvaatjes in huid en spieren gaan verder open waardoor de doorbloeding verbetert. De spieren worden beter doorbloed en de gevormde afvalstoffen kunnen beter en sneller worden afgevoerd en zo kan spierpijn worden verminderd of worden voorkomen.

 

Tarieven:
  • Sportmassage behandeling (30 min.) € 22,50
  • Sportmassage behandeling (45 min.) € 32,50
  • Sportmassage behandeling (60 min.) € 42,50