De Flexchair is een kruk met twee keer een 3-dimensionaal bewegend scharniersysteem: één onder de zitting en één aan de voet. Door deze twee scharniersystemen wordt de gebruiker uitgedaagd actief te bewegen. Hierdoor is er verbeterde doorbloeding, beweeggedrag en coördinatie van de onderrug. 

Persoonlijke Actieve Rug test (PAR test)

Met behulp van de software kan de daartoe opgeleide fysiotherapeut op de Flexchair RBT een aantal verschillende oefeningen in de vorm van een test afnemen. Het gaat hierbij om snelheid, nauwkeurigheid en timing van het bewegen, ook wel “beweegrendement” genoemd. Dit wordt zichtbaar gemaakt en is eenvoudig af te lezen in grafieken. Tevens wordt aan dit beweegrendement een getalswaarde gegeven. 

De totaalscore geeft een waardering aan de test.

Tijdens de uitvoering van de test let de fysiotherapeut op de kwaliteit van de uitvoering.

Flexchair Romp Balans Training

Aan de hand van gegevens uit uw intake en de gegevens uit de PAR test kan de fysiotherapeut een op maat trainingsprogramma op de Flexchair RBT voor u maken. Op een leuke manier kunt u dan spelenderwijs uw rug beweegrendement verbeteren. 


Meer weten over de flexchair? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit formulier ondergaat momenteel onderhoud. Prober het later nogmaals.