Workshops

In Gezondheidscentrum Wormerveer organiseert GezondPlus regelmatig diverse cursussen en workshops.

 

Running therapie bij Grip – GezondPlus

Wil je ook meer bewegen en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen? Of misschien wil je van je sombere stemming of angsten af. Dan is er goed nieuws, want Grip Psychologenpraktijk in Wormerveer is vanaf 2015 al actief met Running therapie.

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop waardoor de stemming verbetert, angst afneemt en het zelfvertrouwen groeit. Dit gebeurt onder begeleiding van een psycholoog die de opleiding tot running therapeut heeft gevolgd. Door deze achtergrond is er ook voldoende aandacht voor psychische klachten.

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Running therapie is bedoeld voor mensen die last hebben van (milde) psychische klachten zoals somberheid, vermoeidheid en angstklachten en die weinig tot niet bewegen. Je zult in een groep gaan bewegen en je kunt op ieder moment instromen. We werken met persoonlijke doelen.

 

Doel van Running Therapie

Met Running therapie ga je onder andere lekkerder in je vel zitten, voel je je energieker, krijg je meer zelfvertrouwen en kun je je beter concentreren.

 

Aanmelden kan via info@grippsychologen.nl of door te bellen met 06-40246280.

 

Mindfulnesstraining bij GezondPlus

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”

Wilt u leren om in het “NU” te leven? Te genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft? Mindfulnesstraining helpt u om bewust te worden van uw gedachten en uw gevoelens. Leren surfen op de golven van het leven, dat is kort gezegd waar het om gaat.

Soms lijken problemen zo groot dat u het even helemaal niet meer weet. De glans van het leven is dan tijdelijk verdwenen. Relatieproblemen, verlies van een dierbare, ziekte, ontslag
of andere gebeurtenissen, kunnen van het een op het andere moment alles op z’n kop zetten.

Mindfulness helpt u om beter om te gaan met moeilijk situaties in het dagelijks leven. Door mindfulness te beoefenen wordt u vaardig in het opmerken van uw gedachten en gevoelens. Door deze bewustwording zult u merken dat negatieve stemmingen minder lang aanhouden en ook minder vaak de kop op steken. U kunt nu zelf sturing geven aan uw gedachten en dat is de weg naar bevrijding!

 

Investering:
  • € 385,- incl. gratis vrijblijvend intake gesprek;
  • theoriemap en 4 cd’s om thuis mee te oefenen;
  • iets te drinken en een terugkomavond.

Na de 8- weekse training kunt u deelnemen aan de vervolgtraining en/of aan de meditatieavonden.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Indien u aanvullend verzekerd bent, dan worden in de meeste gevallen de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar. Alle behandelingen (ook mindfulness!) van Bereik jezelf vallen
onder de noemer Natuurgeneeskundig consult. Indien u navraag doet bij uw zorgverzekeraar over vergoeding, vermeldt u dan dat het om een Natuurgeneeskundig
consult gaat, en dat deze wordt uitgevoerd door een BATC geregistreerd therapeut. Op www.bereikjezelf.nl/vergoedingen kunt u zien of uw zorgverzekeraar in de lijst staat.

Indien u onverhoopt toch niet in aanmerking komt voor vergoeding, neemt u dan gerust contact met mij op. Mijn naam is Sandra Plas bereikbaar via 06-81956629. Samen kijken we dan naar andere mogelijkheden.

Voor informatie en/of inschrijving kunt u bellen naar het telefoonnummer van GezondPlus: 075-6572149 of via ons contactformulier.
Tevens kunt u ook op de website kijken van Sandra Plas v.w.b. informatie over de training, tarieven, vergoedingen en inschrijving. Voor het maken van een gratis en vrijblijvend intake gesprek kunt u rechtstreeks bellen met 06-81956629.

Voor meer informatie klikt u op de volgende link(s):
www.bereikjezelf.nl of www.bereikjezelf.nl/vergoedingen