Oefentherapie - mensendieck

Oefentherapeuten zijn expert op het gebied van houding en beweging. Daarnaast is het voornaamste doel van de oefentherapeut het aanleren van gezond beweeggedrag. Zowel wanneer er klachten zijn als preventief om te vorkomen dat er klachten ontstaan. Die kunnen ontstaan vanuit verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Daarnaast vindt er een gedragsverandering plaats waardoor klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Welke cliënten categorie?

De cliënten die de oefentherapeut kan zien zijn uiteenlopend. De oefentherapeut kan op verschillende plekken worden ingezet. Binnen een revalidatie traject in bijvoorbeeld long of hartrevalidatie. Op de werkvloer voor het optimaliseren van de houding tijdens het bureau werken. Een kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Maar u kunt ook terecht bij voor burn-out, stress en ademhalingsklachten. 

 

Wat doe je met oefentherapie?

Het woord zegt het al ‘oefen’ therapie een actieve therapie waarbij vooral veel zelf geoefend wordt. Tussen de spiegels wordt gekeken naar de houding zodat er een bewustwording plaats vindt bij de cliënt. De oefentherapeut kijk samen met de cliënt naar de leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen tijdens dagelijkse activiteiten zoals werken achter een bureau, lopen maar ook sporten en ademhalen. Door deze handelingen te analyseren kunnen de klachten vaak worden herleid. Daarnaast wordt naar het lichaam als geheel gekeken zodat inzicht wordt verkregen waar de klacht vandaan komt. Mocht u vragen hebben over bovenstaande informatie, en wat oefentherapie voor u kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande informatie, en wat oefentherapie voor u kan betekenen? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons ook op onze socials

Weten wat er bij GezondPlus speelt? Volg ons dan op onze socials, zodat u altijd op de hoogte blijft!