Psychologie

Bijna iedereen heeft wel eens een periode dat het wat minder gaat. Er zijn bijvoorbeeld problemen op het werk, u voelt zich somber, angstig of er zijn problemen in het contact met andere mensen. Vaak lukt het om zelf deze problemen op te lossen. Wanneer dit echter niet zo makkelijk gaat, kunnen de psychologen van Grip Psychologen u daarbij helpen. Hiermee voorkomt u dat de klachten verergeren. Hoe eerder u erbij bent, hoe sneller u weer op eigen kracht verder kunt.

 

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

Vooral bij onderstaande problemen en klachten kunnen wij helpen:

• Angst en paniek.
• Somberheid en depressie.
• Psychosomatische klachten.
• Overspannenheid en burn-out.
• Negatief zelfbeeld, lage zelfwaardering en subassertiviteit.
• Dwangmatig handelen of denken.
• Verwerking van trauma, verlies, rouw.
• Lichte problemen met alcohol of drugs.

Klik hier voor de link naar Grip.

 

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek worden uw klachten geïnventariseerd, samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Als u zich hierin kunt vinden kan met de behandeling worden gestart. De psychologen van Grip werken vanuit de cognitieve gedragstherapie. Dit is een vorm van therapie die bewezen effectief is voor de behandeling van allerlei verschillende psychische klachten. Het is een behandeling waarbij de cliënt zelf een actieve rol speelt en waardoor u snel weer klachtenvrij kunt zijn.

 

Vergoeding en kosten

Grip Psychologen heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Wij dienen de nota van het gesprek rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in. U heeft er zelf geen omkijken naar. Bij behandeling in de Basis GGZ en in de Gespecialiseerde GGZ, wordt een deel van de behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed. Er is geen eigen bijdrage. De zorgverzekeraar verrekent onze kosten met uw verplichte eigen risico. Dit is in 2018 € 385,- per jaar.

 

Denkt u er om dat u een verwijzing van uw huisarts nodig heeft in verband met de vergoeding van de zorgverzekering.

grip psychologen